Update Coronamaatregelen n.a.v. persconferentie 13 oktober 2020

14 oktober 2020


Naar aanleiding van de persconferentie van gisteren, heeft de KNLTB nieuwe maatregelen opgesteld specifiek voor tennis.

Dubbelen mag!
Waar Rutte gisteren aangaf niet te kunnen dubbelen, is dat gelukkig vandaag herzien. We mogen dubbelen, wel conform de nieuwe richtlijnen: geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.  

Competities (ook wintercompetitie) en racketmix stilgelegd
Zoals al bekend bij de meesten van jullie, is de competitie per direct stilgelegd. Georganiseerde wedstrijden voor groepen volwassen vanaf 18 jaar zijn niet toegestaan. Dat betekent voor ons helaas dat de wintercompetitie, in ieder geval de komende 4 weken, niet door kan gaan (zodra we een nieuwe update hebben, houden we jullie op de hoogte). Daarnaast is de racketmix niet toegestaan. Een onderling partijtje spelen (met max. 4 personen) mag wel.

Tennislessen
De lessen mogen doorgaan, met maximaal 4 personen per baan (de trainer niet meegerekend). Ook lessen met 8 personen kunnen doorgaan, zolang deze duidelijk zichtbaar in 2 groepen van 4 spelers (met 1,5 meter afstand) gescheiden zijn op 2 banen en de groepen niet gemengd worden.  

Kleedkamers, douches en toiletten
Kleedkamers en douches zijn gesloten. Toiletten zijn alleen open voor echte noodgevallen.

Zodra we meer weten over een aanpassing van de maatregelen of verlenging daarvan, informeren we jullie opnieuw. 

Helaas moeten we ons weer aanpassen als het gaat om tennis, maar we blijven positief. Waar andere sporten helemaal stilliggen, zijn er voor ons gelukkig nog mogelijkheden. Laten we met elkaar zorgen dat we ons aan de maatregelen houden, voor onze eigen gezondheid, maar zeker voor die van de ander! 

Wil je alle maatregelen en berichten van de KNLTB teruglezen? Dat kan hier: https://www.knltb.nl/nieuws/2020/10/corona-update-competities-stopgezet-vrij-spelen-en-training-blijft-mogelijk/

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Geen vaste lijn

Duivecate

Sportlaan 12
7443 RA Nijverdal

KVK-nummer

40073149